Szabadidős tevékenységek

 

A rehabilitációs szolgáltatások nyújtása mellett a MEREK feladatának tekinti, hogy a szolgáltatást igénybe vevő embereknek olyan intézeten belüli és azon kívüli sport és szakköri tevékenységeket kínáljon, nyári táborokat, valamint kulturális programokat ajánljon és szervezzen, amelyek elősegítik a rehabilitációban résztvevő emberek számára szabadidejük hasznos eltöltését, és intézeti rehabilitációjuk után a környezetükben maguk is felkutathatják ezeket a lehetőségeket.

A mozgássérült emberek a szabadidős programok során begyakorolhatják az önálló élettel együtt járó mindennapos tevékenységeket, jelenlétükkel pozitívan befolyásolhatják a társadalom szemléletét és integrációjuk is nagymértékben javul.

Szabadidős foglalkozásaink hasznos és kreatív elfoglaltságot nyújtanak, egyben támogatják az önismeret és önkifejezés fejlődését, a közösségben másokkal együttműködő magatartás elérését.

Az Intézményben működő szinte valamennyi szakmai csoport tevékenységének keretein belül megvalósulnak ilyen sport ill. szabadidős- készségfejlesztő programok.

Ezen felül a Szociális csoport keretében dolgozó szabadidő referens szervezésében az igényekhez alkalmazkodó különböző belső klubfoglalkozásokat valósítunk meg hétköznap délutánokon (pl. sakk, beszélgetős – ismeretfejlesztő kiscsoportok, filmklub, zenei klubok, kézműves foglalkozások, ünnepekre való felkészülés). Emellett felkutatja az érdeklődésre számot tartó külsős programlehetőségeket, segíti ezek meglátogatásának előkészítését.

Az aktuális programokról a faliújságokon elhelyezett plakátok nyújtanak tájékoztatást.

Facebook